Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Amerikansk pekannötspaj

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ett måste till dessert på Halloween!

Ingredienser

10-12 bitar
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 1 äggula

Fyllning

  • 200 g pekannötter + 50 g extra till dekoration
  • 3 msk mörk rom
  • drygt 1 dl råsocker eller farinsocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk smält smör
  • 2 vaniljstänger
  • 1/2 tsk salt
  • 3 uppvispade ägg
  • 4 dl sirap, mörk

Så här gör du

  1. Lägg mjölet i en bunke. Skiva ner smöret och tillsätt sockret. Blanda. Tillsätt äggulan och blanda snabbt ihop till en deg.
  2. Platta ut degen till en tjock fyrkant och lägg in den i en plastpåse. Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform.
  4. Grovhacka pekannötterna, inte de som ska vara till dekoration. Lägg ner alla nötter i rommen. Snitta vaniljstängerna och gröp ur de små fröna.
  5. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen utom nötterna. Rör ner nötterna och eventuellt den rom som är kvar i skålen.
  6. Häll fyllningen i pajformen. Tryck ner några nöthalvor lite här och var.
  7. Sätt in pajen i 200° varm ugn men sänk värmen till 150°. Grädda pajen i ca 50 minuter. Servera den med lättvispad grädde.
Du kanske även gillar