Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Amerikansk pecanpie – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 78 st har redan röstat

Baka en god amerikansk pecanpie. Recept av Roy Fares!

Ingredienser

Pajskal:

  • 180 g vetemjöl (3dl)
  • 120 g rumstempererat smör
  • 60 g florsocker (1dl)
  • 15 g äggula (1)

Pekanfyllning:

  • 200 g pekannötter (3 dl)
  • 150 g smör
  • 165 g ägg (3) – rumstemperatur
  • 210 g farinsocker (3dl)
  • 50 g strösocker (1/2 dl)
  • 5 g salt (1 tsk)
  • 30 g vetemjöl (1/2dl)

Till servering:

  • 4 dl mjukvispad grädde till servering

Så här gör du

  1. Mördeg: Blanda alla ingredienser i en bunke eller i en matberedare och blanda samman till en jämn deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 20 minuter.
  2. Kavla på en mjölad arbetsyta ut degen till en 3–4 mm fodra en rund pajformar med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, med degen. Fodra formen ända upp över kanterna och skär bort överflödig deg med en kniv. Ställ in i frysen 35 - 40 min.
  3. Pekanfyllning: Sätt ugnen på 170 grader. Grovhacka pekannötterna. Smält smöret i en kastrull. Vispa äggen luftigt i en bunke tillsammans med farinsocker, salt och strösocker.
  4. Vispa sedan ner det smälta smöret och tillsätt vetemjöl och pecanötter, blanda ordentligt. Häll i smeten i formen och Toppa med hela pecanötter.
  5. Grädda mitt i ugnen tills pajen fått en fin gyllenbrun färg och känns fast cirka 25 – 30 min, ta ut och låt svalna.