Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Amerikansk cheeseburgare

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Vi har blandat färsen med crème fraiche för att göra den extra saftig.

Ingredienser

4 portioner
  • 600-700 g nötfärs, gärna grovmalen
  • 3 msk crème fraiche
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 4 ost
  • Till servering:
  • 2 tomater
  • 1 liten rödlök
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 msk bbq-sås (färdigköpt)
  • salladsblad
  • skivad saltgurka

Tillbehör

  • ketchup eller chilisås
  • potatis- eller rotsakschips
  • smörgåspapper att packa hamburgarna i (jättesmidigt!)

Så här gör du

  1. Blanda färs och crème fraiche. Forma till fyra fina burgare.
  2. Skiva tomaterna. Skala och skär löken i ringar. Dela och rosta bröden.
  3. Grilla eller stek burgarna på medelstark värme cirka 3 minuter på varje sida (för medium rare). Salta och peppra burgarna. Toppa dem med ostskivorna.
  4. Fördela bbq-sås på underdelarna av bröden, lägg på hamburgarna med osten och fortsätt med tomatskivor, rödlök, saltgurka och sallad. Lägg på brödlocken och linda in varje hamburgare i smörpapper. Servera med ketchup eller chilisås vid sidan av och chips av bra kvalitet.
Du kanske även gillar