Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Amerikansk cheeseburgare med klassiska tillbehör


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 600-700 g nötfärs, gärna grovmalen

  • 3 msk creme fraiche

  • 4 bacon
  • 
salt, nymalen svartpeppar
  • 
4 skivor ost


Cole slaw:


  • 1 klyfta färskkål eller spetskål, 250 g
  • 
1 morot

  • 1 dl majonnäs

  • 1 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 
salt, peppar, strösocker

Till servering:


  • 2 tomater

  • 1 liten rödlök
  • 
4 hamburgarebröd

  • 4 msk bbq-sås (se recept)

  • sallatsblad


Extra tillbehör

  • 
chips, gärna rotfruktchips

  • salt
  • gurka

  • ketchup eller chilisås


Så här gör du

  1. Cole slaw: Ansa och strimla kålen tunt, använd gärna mandolin. Skala och grovstrimla moroten. Blanda majonnäs och vinäger i en skål. Vänd ner kål och moroten. Smaka av med salt, peppar och socker.

  2. Burgare: Blanda färs och crème fraiche. Forma till fyra fina burgare.

  3. Skiva tomaterna. Skala och skär löken i ringar. Dela och rosta bröden.
  4. 
4 Grilla eller stek burgarna på medel-stark värme cirka 3 minuter på varje sida (för medium rare). Låt baconskivorna steka med. Salta och peppra burgarna. Toppa dem med bacon- och ostskivorna.

  5. Fördela bbq-sås, salladsblad och tomatskivor på underdelarna av bröden. Lägg på burgarna. Toppa med rödlöksringar. Lägg på brödlocken och servera med cole slaw, chips, saltgurka, ketchup eller chilisås.