Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Amerikansk cheeseburgare med coleslaw

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600-700 g nötfärs, gärna grovmalen
  • 3 msk crème fraiche
  • 4 bacon
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 4 ost

Coleslaw

  • 1 klyfta vitkål eller spetskål, 250 g
  • 1 morot
  • 1 dl majonnäs
  • 1 1/2 msk äppelcidervinäger
  • salt, peppar, strösocker
  • Till servering:
  • 2 tomater
  • 1 liten rödlök
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 msk bbq-sås (se recept)
  • sallatsblad

Extra tillbehör

  • chips, gärna rotfruktchips
  • saltgurka
  • ketchup eller chilisås

Så här gör du

  1. Coleslaw: Ansa och strimla kålen tunt, använd gärna mandolin. Skala och grovstrimla moroten. Blanda majonnäs och vinäger i en skål. Vänd ner kålen och moroten. Smaka av med salt, peppar och socker.
  2. Burgare: Blanda färs och crème fraiche. Forma till fyra fina burgare.
  3. Skiva tomaterna. Skala och skär löken i ringar. Dela och rosta bröden.
  4. Grilla eller stek burgarna på medel-stark värme cirka 3 minuter på varje sida (för medium rare). Låt baconskivorna steka med. Salta och peppra burgarna. Toppa dem med bacon- och ostskivorna.
  5. Fördela bbq-sås, salladsblad och tomatskivor på underdelarna av bröden. Lägg på burgarna. Toppa med rödlöksringar. Lägg på brödlocken och servera med coleslaw, chips, saltgurka, ketchup eller chilisås.