Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Aloo Tikki med raita

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 3 kokta kalla potatisar
  • salt, svartpeppar och gurkmeja
  • 1 tsk olja

Till fyllningen

  • ½ dl kokta gröna ärtor
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 2 krm garam masala
  • salt
  • chiliflakes
  • olja att steka i

Raita

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk chutney
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • salt

Så här gör du

  1. Mosa potatisarna till ett jämnt mos med lite olja och smaksätt med salt, peppar och gurkmeja. Mosa de kokta ärterna med en gaffel och blanda i kryddorna.
  2. Tvätta händerna och smörj in dem med matolja. Rulla små bollar av potatismoset. Gör ett litet hål i varje boll och fyll med ärtfyllningen. Vik ihop kanterna så att fyllningen hålls kvar. Platta till bollarna till ca 1½ cm tjocka biffar. Stek i olja.
  3. Till raitan blandas alla ingredienserna och ställs i kylen i väntan på servering. Raitan räcker också som tillbehör till en huvudrätt.