Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Aloo paratha

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g potatis, kokt och mosade
  • 1 st grön chili, finhackad
  • 2 msk koriander, hackad
  • salt
  • 0,5 tsk garam masala
  • 1 tsk mango pulver
  • 1 tsk korianderpulver
  • 0,5 tsk kummin frön
  • 0,5 tsk fänkålsfrön
  • 1 nypa röd chili pulver

Degen:

  • 5 dl kornmjöl
  • 2 msk olja
  • salt
  • 2 dl vatten

Så här gör du

  1. Potatisen Börja med att skala och dela potatisen i mindre bitar för att få koktiden kortare. Koka potatisen tills den har blivit mjuk och häll av allt vatten.
  2. Mosa potatisen och låt den svalna.
  3. Blanda i gröna chilin, koriandern. Rör om.
  4. Blanda i saltet, garam masala, mango pulver, koriander pulver, kummin frön, fänkålsfröna och chili pulver. Rör om ordentligt och ställ vid sidan
  5. Degen Blanda mjölet, saltet och oljan i en skål blanda ordentligt.
  6. Häll i lite vatten i taget och knåda degen under tiden. Fort sätt att häll i lite vatten i taget och knåda tills degen har blivit len och mjuk. Degen ska helst vila i 15 minuter.
  7. Paratha Knåda degen en sista gång innan utkavlingen på ett mjölat bakbord.
  8. Gör en rund boll och kavla ut den i cirka 15-20 cm i diametern.
  9. Lägg fyllningen i och slut parathan genom att vika kanterna mot mitten.
  10. Kavla ut parathan en gång till en önskvärd storlek och stek den i smörat stekpanna på medelvärme.
  11. Stek den tills båda sidorna har fått gyllene färg.