Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Allt på en plåt – ugnsrostade grönsaker, bröd och mozzarella med ajvarmajonnäs

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 1 1/2 dl Hellmans majonnäs
  • 1 dl ajvar relish
  • 1.2 kg grönsaker (t ex lök, vitlök, potatis, rotfrukter, zucchini, aubergine, kål, tomater) ca 100 g dagsgammalt vitt bröd, t ex lantbröd, levain, ciabatta
  • 2 st mozzarella
  • 3 msk olivolja
  • 1 knippe flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 1 st vet citronskal och hackad örter (t ex basilika, timjan, persilja, dill, gräslök) till garnering

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200 grader. Rör ihop Hellmans majonnäs och ajvar relish. Smaka av med salt och peppar. Skala och skär grönsakerna i bitar. Tänk på att skära grönsaker som tar lite längre tid att tillaga i lite mindre bitar - som t ex rotfrukter. Bryt sönder brödet i mindre bitar. Riv sönder mozzarellan i mindre bitar. Blanda grönsaker och brödbitar i en ugnsform eller långpanna. Ringla över olivoljan och rör om. Salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 30 minuter, eller tills alla grönsaker är färdiga. Rör om då och då. Sätt ugnen på grill. Strö över mozzarellan. Ugnsbaka i ytterligare några minuter tills osten har smält. Strö över örter och rivet citronskal. Servera direkt tillsammans med ajvarmajonnäs.