Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Allt-i-ett ugnsbakad 
kyckling med potatis 
och paprika

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 71 st har redan röstat

Sätt in en härlig allt-i-ett-gryta i ugnen och
 låt den sprida dofter medan du dukar. Efter trekvart är maten redo.


Ingredienser

4 portioner

  • 1 förpackning kycklinglår, 900 g

  • salt

  • 4-5 medelstora potatisar

  • 3 paprikor, gärna röda och gula

  • 1 vältvättad citron

  • 8 vitlöksklyftor

  • 3 msk olivolja

  • 1 liten knippa timjankvistar
  • 
färskpressad saft av 1 citron
  • 
2 1/2 dl buljong på tärning eller fond

  • Till servering:
  • 
grön sallad, bröd eller ris


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingen med salt. Skala och tärna potatisen. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär citronen i tunna skivor.

  2. Lägg potatistärningarna och paprikastrimlorna i en ugnssäker form. Lägg i citron­skivorna och vitlöksklyftorna. Ringla över oljan. Lägg på kycklingbitarna.

  3. Sätt formen i nedre delen av ugnen, 225 grader, 15 minuter.
  4. 
Lägg på örterna. Ringla över citronsaften och buljongen. Efterstek i nedre delen av ugnen ytterligare cirka 30 minuter. Vänd kycklinglåren 1-2 gånger under tiden.

  5. Servera med grön sallad och bröd.