Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Allt-i-ett-kyckling med grönsaker

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 35 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 2-3 msk smör
  • salt, peppar
  • färskpressad saft av 1 halv citron
  • 4 citronskivor

Grönsaker

  • 1 silverlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 kg potatis, gärna delikatesspotatis
  • 3 msk hackad oregano
  • 4 msk olivolja
  • salt, peppar

Till garnering och servering

  • 100 g grovsmulad fetaost
  • 1 dl marinerade oliver
  • nymalen svartpeppar
  • flingsalt
  • oregano

Så här gör du

  1. Stek kycklingfiléerna i smöret 5-8 minuter på varje sida och ta upp på ett fat. Salta, peppra och ringla över citronsaften. Stek citronskivorna i smöret som finns kvar i pannan, ca 1 minut på varje sida. Toppa varje filé med en citronskiva.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Dela potatisen. Blanda lök, paprika, potatis och oregano i en långpanna med bakplåtspapper. Salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  3. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Lägg kycklingfiléerna i långpannan med grönsakerna och rosta ytterligare ca 15 minuter. OBS! Kycklingen är klar vid 70 grader innertemperatur, kontrollera med stektermometer!
  4. Toppa grönsakerna med fetaost och oliver. Peppra, salta och garnera med oregano.