Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig ris- och kasslergratäng

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 49 st har redan röstat

En lättlagad, krämig ris- och kasslergratäng där du slipper förkoka riset.

Ingredienser

4 portion

Gratäng

  • 5-7 tunna skivor kassler
  • 2 st champinjoner
  • 1 st gul lök
  • 1 Liten bit paprika
  • 1 st skiva ananas
  • 5 st cocktail tomater
  • 2 dl grädde
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk tomatpure
  • 2 msk sweet chilisås med citrongräs (pantai) eller mer
  • Färsk timjan,salt och peppar
  • 1 dl riven ost eller mer
  • 1 1/2 dl jasminris
  • olja till formen
  • soja för färgens skull

Så här gör du

  1. Olja en ugnsfast form, häll okokt ris i formen, skaka lite på formen så riset fördelas jämnt i botten. Ställ åt sidan.
  2. Skiva alla ingredienser i mindre bitar.
  3. Stek lök, svamp, kassler och paprika i lite olja några minuter.
  4. Lägg i ananas, tomater i järnet med det andra och slå på grädde och mjölk koka upp häll i tomatpure och chilisås. Smaksätt med timjan, salt och peppar och en droppe soja för färgens skull. Låt det små puttra i 5 min.
  5. Häll det sedan över riset och strö på osten gratinera i ugnen 200 grader näst nederst i 30 - 60 min beroende på vilken sorts ris du använder. All vätska ska koka bort. Om gratängen fått färg innan vätskan kokat bort täck den då med folie. Till det här receptet användes garants jasminris.