Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Alles supergoda glutenfria mjuka äpple eller rabarberkaka

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

10 portioner
  • 200 g Rumsvarmt fast margarin eller smör. (Ska ej smältas men får ej vara kallt. Kan köras några sekunder i micron.)
  • 1 dl Flytande margarin
  • 5 dl Socker
  • 6 st Ägg (5 om dom är stora)
  • 5 dl Finax mjölmix glutenfri (röda paketet)
  • 4 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • Ströbröd (glutenfritt Olda)
  • Pärlsocker

Fyllning:

  • 70-100 g Margarin eller smör
  • 3/4 dl Farinsocker
  • 1 & 1/2 tsk Kardemumma (malen)
  • 2 tsk Kanel
  • 5-6 dl Äpple eller rabarber

Så här gör du

  1. Ställ ugnen på 175 grader. (Varmluft) Blanda ingredienser till fyllningen i en kastrull och smält sockret. Blanda i frukten och värm några minuter på svag värme. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Smöra och bröa formen med ströbröd. Vispa socker och smör/margarin (både flytande och fast) poröst. Blanda i ett ägg i taget och vispa smeten emellan. Blanda mjölet, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Sikta ner mjölet lite i taget och vispa smeten slät. Bred ut smeten på plåten. Strö ut frukten och häll på de sista av fyllningen eller så mycket du vill ha. Strö över pärlsocker. Sätt in kakan på nedre delen av ugnen i ca 30-35 min. Känn med en sticka i mitten av kakan. Fastnar inte smet på stickan är den klar. Låt kakan svalna. Servera som den är eller med vaniljsås eller vaniljglass.