Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ali-Oli

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion
  • 1 vitt bröd, ca 1 cm tjockt
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk vinäger
  • 1 st äggula från burhöns
  • 0,25 tsk salt
  • 3,75 dl majsolja
  • 6 st vitlöksklyftor (4-8 st)

Så här gör du

  1. Skär bort kanterna på brödskivan.
  2. Smula sönder brödskivan i mjölken och vinägern.
  3. Låt stå i 5-10 minuter.
  4. Omslut geggan i en duk och krama ur mjölken och vinägern.
  5. Pressa vitlöksklyftorna och knåda ihop sörjan med brödet.
  6. Tillsätt äggulan och saltet.
  7. Vispa medan oljan droppas i. Droppa sakta i början och öka sedan takten.
  8. Vid behov kan man tunna ut ali-olin med citron eller kokande vatten.
  9. Servera med t.ex. nygräddade dinkelvetebullar i golfbollsstorlek.