Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Älggryta med picklade gulbetor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • ca 1 kg benfria grytbitar av älg
  • 2 stora gula lökar
  • smör
  • salt
  • nymald peppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl vatten
  • 1 msk viltfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk timjan
  • 8 stötta enbär
  • 3 lagerblad
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • ca 200 g rotselleri

Till servering

  • picklade gulbetor
  • rönnbärsgelé
  • kokt potatis

Så här gör du

  1. Skär köttet i bitar, 3x3 centimeter. Skala och skiva löken.
  2. Bryn köttet i smör, lite i taget, i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Mjukstek löken i smör i en gryta. Blanda i köttet.
  3. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt vatten, fond, soja och kryddor. Låt koka under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme.
  4. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg ner dem i grytan när cirka 30 minuter av koktiden återstår. Smaka av med salt och peppar.