Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Älggryta med enbär

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 147 st har redan röstat

Ett recept på en fantastiskt god och enkel gryta med älgkött och kantareller! Vill du i stället göra en älgstek kollar du här!

Ingredienser

1 portion
  • 500 g älgkött
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • salt & peppar
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 6 krossade enbär
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 210 g stekta kantareller

Så här gör du

  1. Skär köttet i grytbitar, hacka löken och tärna morötterna.
  2. Stek i omgångar och lägg över i en gryta. Tillsätt vatten, buljong, grädde, kryddor och gelén. Koka i cirka 45 minuter.
  3. Tillsätt de stekta kantarellerna, red av och ät!
  4. Serveras med kokt potatis och sallad.
1 kommentar om "Älggryta med enbär"
  • Morsan68
    Morsan68

    Salta och peppra köttet som vanligt när det är stekt. Mycket gott! La även till lite soya.