Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Älgfärskebab med bönsallad och raita

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g älgfärs eller nötfärs
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 tsk lökpulver
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk spiskummin, malen
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • Bönsallad:
  • 1 burk svarta bönor, 400 g
  • 3 morötter, slantade och lättkokta
  • 100 g fetaost, tärnad och marinerad
  • 1 gul paprika, i bitar
  • 2 msk citronolivolja
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 3 krm salt

Raita

  • 2 dl matyoghurt
  • 2 krm salt
  • 2 msk färsk mynta, hackad

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till bönsallad och raita. Ställ kallt i kylen tills serveringen.
  2. Blanda älgfärsen med salt, vitlök, kryddor och grädde. Arbeta ihop till en smidig färs.
  3. Forma färsen till tolv avlånga kebaber. Stek dem runtom i omgångar i en stekpanna, cirka 5 minuter. Sätt grillpinnar i kebaberna - det ser trevligt ut vid serveringen.
  4. Servera med bönsallad och raita, som svalkar kryddningen. Dekorera med färsk mynta.