Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Älgburgare med coleslaw.

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Coleslaw

  • 400 g kål, gärna olika sorter
  • 1 liten rödlök
  • saften från 1 stor apelsin
  • 2 msk ingefärssjuice, ca 100 g oskalad ingefära
  • salt och svartpeppar

Burgare:

  • 500 g älgfärs
  • 1/2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • garnera med: hamburgerbröd, vällagrad ost och majonnäs

Så här gör du

  1. Riv eller strimla kålen riktigt fint, helst på mandolin. Blanda med ingefärsjuice, apelsinsaft, salt och peppar och massera in dressingen noga i kålsalladen. Ställ åt sidan.
  2. Arbeta försiktigt samman färs och grädde till en smidig hamburgersmet, tänk på att inte arbeta smeten för mycket då blir burgarna kompakta. Forma försiktigt till burgare och krydda med salt och svartpeppar på båda sidor. Stek dem i smör tills de är gyllenbruna på båda sidor.
  3. Lägg på slutet på en tjock skiva västerbottenost på burgarna som får smälta lätt. Lägg samman hamburgarna med rostat hamburgerbröd, coleslaw och lite majonnäs. Servera genast.