Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Alfajores de dulce de leche

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 2 dl strösocker
  • 250 g smör
  • 3 äggulor
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 ½ dl maizena
  • 2 dl kokosflingor

Så här gör du

  1. Börja med kolakrämen. Sjud burken med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten i 4–5 timmar. Det är mycket viktigt att burken hela tiden är täckt med vatten. (I annat fall kan burken i värsta fall explodera.) Spola sedan burken med kallt vatten och låt den svalna helt innan du öppnar den.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa socker och smör till en smet. Tillsätt äggulor, citronskal och saft och vispa samman. Blanda bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och majsena och rör ner i smeten.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till ½ centimeter tjocklek. Stansa ut cirka 40 kakor med hjälp av ett mått eller glas, cirka 6 centimeter i diameter.
  4. Grädda i 5–7 minuter eller tills kakorna är svagt gyllenbruna. Låt kakorna svalna. Bred sedan 1–2 tsk kolakräm på hälften av kakorna och lägg därefter de andra ovanpå. Bred lite kolakräm på sidorna också och rulla kakorna i kokosflingor.