Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äkta Spaghetti alla carbonara

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Herregud vad det finns många “äkta” carbonaras där ute. Detta recept ÄR den äkta varan, det följde med kolgruvarbetarna (Carbonari på Italienska) från Umbria till Lazio, där dom sålde kol till Romarna. Romarna anammade rätten som nu är världskänd.

Guancialen kan bytas ut mot pancetta, men ska det vara äkta, så ska det vara guanciale.

Ingredienser

2 portioner
  • 220 g Spaghetti
  • 25 g Guanciale (griskind)
  • 2 msk Olivolja
  • 2 st Ägg
  • 50 g Pecorino romano ost
  • Färskmalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  2. Skär griskinden i bitar och stek den på låg medelvärme i olivoljan så att fettet smälter, det är detta som är hemligheten till en krämig sås utan grädde.
  3. Vispa försiktigt ihop äggen med osten och nymald svartpeppar (använd gaffel).
  4. Häll av pastan och lägg i den i pannan med griskinden, rör om ordentligt så att det smälta fettet täcker allt, ta av från värmen och låt svalna något.
  5. Häll i ägg och ost blandningen och rör runt tills krämig. Lägg upp på tallrikar och dra ett par vrid på pepparkvarnen. Njut av en äkta Spaghetti alla carbonara tillsammans med ett glas rött.
2 kommentarer om "Äkta Spaghetti alla carbonara"
  • Antonio Carlucci
    Antonio Carlucci

    Utan tvekan den mest autentiska carbonaran jag hittat här! Feels like home, molto buono! 🙂

  • cavva
    cavva

    Jaaa, äntligen en som vet vad det handlar om😀 är så trött på alla dessa recept som kallas carbonara och alltså vill utge sig från att vara det som alla med känsla för italienska köket älskar. Kalla varianterna på något eget namn, blanda inte on kolhandlarens signora😡
    Cavva