Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ajvarsill med rågknäcke

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 5-minutersill, 450g avrunnen vikt
  • 2 msk gräddfil
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk ajvar relish mild
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk bladpersilja
  • 3 soltorkade tomater

Servering

  • 4 rågknäcke
  • färsk persilja
  • 12 cocktailtomater

Så här gör du

  1. Häll av lagen och skölj sillfiléerna. Skär sillen i mindre bitar och lägg i en skål.
  2. Blanda ner gräddfil, majonnäs, ajvar relish, sambal och örtagårdskrydda. Smaka av med svartpeppar. Hacka de soltorkade tomaterna och lite persilja och blanda ner. Lägg sillen i en glasburk och förvara i kylen. Håller en vecka.
  3. Servera med rågknäcke, färsk persilja och tomater.