Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ajvarkyckling med tagliatelle & grönkål


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 4 kycklingfiléer
  • 
salt, peppar

  • 2 msk smör

  • 1 paket jägarbacon, 120 g (eller vanligt bacon)

  • 1 dl crème fraiche

  • 1 dl Ajvar relish

  • 1 dl kycklingbuljong av tärning eller fond


Servera med:


  • 280 g tagliatelle
  • 
250 g grönkål

  • 2 msk rapsolja
  • 
salt, peppar
  • 
parmesanost


Så här gör du

  1. Skär kycklingfiléerna i tre delar på längden. Salta, peppra. Bryn i stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.

  2. Strimla bacon och stek det i en het stekpanna, låt rinna av och lägg i grytan. Tillsätt crème fraiche, ajvar relish och kycklingbuljong. Rör om och låt sjuda, cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  3. Koka tagliatellen enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.

  4. Repa grönkålen och strimla den. Fräs den i en stekpanna med rapsolja­ tills den blir mjuk. Salta och peppra. Blanda med pastan och servera­ till kycklingen. Hyvla parmesanost över rätten vid serveringen.