Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Aioli fiskgryta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 8 potatisar, fasta
  • 4 morötter
  • 2 gula lökar, gärna färska
  • ½ blomkål
  • 2 l grönsaksbuljong
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 4 krossade vitpepparkorn
  • 600 g torsk eller kolja
  • 100 g sugersnaps eller sockerärtor

Fiskkrydda provençale

  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk rosépeppar, krossade i mortel
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 tsk torkad persilja

Att strö över

  • flingsalt

Tillbehör

  • aioli

Så här gör du

  1. Skala potatisarna, morötterna och löken.
  2. Skär morötterna i bitar och löken i klyftor. Dela blomkålen i bitar.
  3. Lägg potatisen i en kastrull och koka potatisen i grönsaksbuljongen i 7–8 minuter.
  4. Lägg i morötterna, löken och blomkålen. Skala vitlöksklyftorna och lägg i kastrullen, lägg i lagerblad och vitpeppar. Koka i ytterligare cirka 10 minuter, tills potatisen är färdigkokt.
  5. Lägg i fisken och ärtorna, sätt på ett lock och sjud i ett par minuter tills fisken är genomkokt.
  6. Blanda ihop kryddorna till fiskkrydda provençale. Strö kryddblandningen samt flingsalt över fisken. Servera med aioli.
  7. Strö över flingsalt och servera grytan med fiskkryddan och aioli.