Aioli fiskgryta

Foto: Joel Wåreus
Ingredienser
4 portioner
- 8 potatisar, fasta
- 4 morötter
- 2 gula lökar, gärna färska
- ½ blomkål
- 2 l grönsaksbuljong
- 3 vitlöksklyftor
- 2 lagerblad
- 4 krossade vitpepparkorn
- 600 g torsk eller kolja
- 100 g sugersnaps eller sockerärtor
Fiskkrydda provençale
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 tsk rosépeppar, krossade i mortel
- 1 tsk torkad dragon
- 1 tsk torkad persilja
Att strö över
- flingsalt
Tillbehör
- aioli
Så här gör du
- Skala potatisarna, morötterna och löken.
- Skär morötterna i bitar och löken i klyftor. Dela blomkålen i bitar.
- Lägg potatisen i en kastrull och koka potatisen i grönsaksbuljongen i 7–8 minuter.
- Lägg i morötterna, löken och blomkålen. Skala vitlöksklyftorna och lägg i kastrullen, lägg i lagerblad och vitpeppar. Koka i ytterligare cirka 10 minuter, tills potatisen är färdigkokt.
- Lägg i fisken och ärtorna, sätt på ett lock och sjud i ett par minuter tills fisken är genomkokt.
- Blanda ihop kryddorna till fiskkrydda provençale. Strö kryddblandningen samt flingsalt över fisken. Servera med aioli.
- Strö över flingsalt och servera grytan med fiskkryddan och aioli.

Du kanske även gillar
Populära recept