Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äggtoddy

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Ingredienser

2 glas
  • 2 äggulor
  • 3 msk strösocker
  • 4 dl mjölk
  • 1 kanelstång
  • ½ vaniljstång
  • ½ apelsin, finrivet skal och saften
  • 2 dl vispgrädde
  • kanel, malen eller riven muskot

Så här gör du

  1. Vispa ihop äggulorna och strösockret.
  2. Häll mjölken i en kastrull och lägg i kanelstången. Dela vaniljstången på längden och lägg i den och vaniljfröna i mjölken.
  3. Koka upp och vispa ner mjölken i äggsmeten. Lägg i apelsinskal och apelsinsaft.
  4. Ta bort kanelstången och vaniljstången med en gaffel.
  5. Vispa grädden lätt.
  6. Häll upp toddyn i värmetåliga glas. Toppa med vispgrädde och kanel eller riven muskot.