Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äggröra med sauterad rödlök & anjovis

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 3 msk hackad rödlök
  • 4 ägg
  • 1 ⁄2 dl vispgrädde
  • 8 anjovisfiléer, skurna i bitar
  • salt & malen svartpeppar
  • smör till stekning
  • Tillbehör
  • 4 msk hackad rödlök
  • 4 msk hackad gräslök
  • 2 dl gräddfil

Så här gör du

  1. Sautera rödlöken i smör i stekpannan.
  2. Knäck äggen i en skål och rör om.
  3. Vänd ner äggsmeten i stekpannan och tillsätt grädde.
  4. Värm på medelvärme tills äggen börjar stelnar och det blir en krämig och fin äggröra
  5. Tillsätt anjovisen. Salta och peppra.
  6. Servera äggröran i ansjovisburkar eller små skålar med hackad lök, gräslök och gräddfil.