Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äggröra med lax, löjrom och sparris

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 8 st ägg
  • 3 msk grädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 4 st kallrökt lax, skivor, fint hackad
  • 4 msk löjrom, eller annan rom
  • 20 st grön sparris

Så här gör du

  1. Ansa sparrisen och koka den al dente i lättsaltat vatten, 2–5 minuter beroende på tjocklek. Slå av vattnet och rör ner 1 tsk smör i kastrullen. Ställ på sidan av plattan på spisen, så att sparrisen håller sig varm.
  2. Gör äggröran: Knäck äggen och vispa dem lätt med grädde, salt och peppar.
  3. Smält 1 msk smör i en kastrull (gärna med släpp-lättbeläggning) på låg värme och häll i äggsmeten. Rör sakta med en träsked, så smeten stelnar och blir mjukt krämig.
  4. Ta av från värmen och vänd ner den hackade laxen.
  5. Fördela sparrisen på fyra tallrikar. Toppa med äggröra och löjrom.