Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äggröra & bacon i äggskal

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 bufféportioner
  • 1 skiva bacon
  • 2 ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 msk smör till stekning
  • sriracha eller tabasco
  • örtblad

Så här gör du

  1. Stek baconen knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper.
  2. Klipp baconen i små bitar.
  3. Knäck äggen i en skål. Tillsätt grädde och salt, vispa ihop bara tills allt blandas.
  4. Låt smöret smälta och bli varmt i en stekpanna. Häll i äggsmeten och rör om sakta med trägaffel tills äggsmeten tjocknar till en krämig äggröra.
  5. Fördela äggröran i 4–6 små skålar, formar eller vältvättade och torkade äggskal. Toppa med baconbitar och en droppe sriracha. Garnera med örter.