Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äggplantsrör till meze

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Till mezen provade jag göra en äggplant sidorätt. För mig ska meze ha flera små rätter allt ifrån olika röror med grönsaker, yoghurt, ris och bulgur samt kött.

Ingredienser

2 portioner
  • 1 st äggplanta
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk tahini
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk kumminfrön
  • paprika pulver

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta äggplantan och dela den på längden. Lägg delarna i en ugnssäker form. Tillaga i mitten i ugnen i cirka 30 minuter.
  3. Gröp ut köttet med en sked och lägg i en skål.
  4. Lägg vitlöken, citronsaften, tahini, olivolja, salt, peppar och kummin i skålen med äggplantan.
  5. Mixtra röran till en slät röra och lägg över i en skål.
  6. Toppa med paprika pulver.