Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äggmuffins med spenat och parmaskinka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Underbara, matiga LCHF-muffins gjorda på ägg, vispgrädde och riven ost. Blanda i parmaskinka, paprika och spenat i smeten och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

Ingredienser

12 stycken

Äggmuffins

  • 200 g parmaskinka
  • ½ paprika
  • 6 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 150 g riven ost
  • 1 dl hackad spenat
  • smör till formarna

Tillbehör

  • färska örter
  • sallad, mangoldskott

Så här gör du

  1. Äggmuffins: Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en muffinsplåt med smör (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).
  3. Skär parmaskinka och paprika i bitar.
  4. Vispa ihop ägg och vispgrädde. Vispa i salt och peppar och hälften av osten och spenaten. Häll upp smeten i formarna och lägg i parmaskinka, paprika och resten av spenaten. Strö över resten av den rivna osten. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
  5. Ta ut formen och låt svalna i några minuter. Lossa ur formarna.
  6. Servering: Servera med färska örter och sallad.