Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ägghalvor – recept med majonnäs och örter

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 55 st har redan röstat

Ägghalvor är perfekt till jul eller som påskmat. Här är ett recept på goda ägghalvor garnerade med stenbitsrom och färsk dill. Tänk på att äggen ska vara nästintill hårdkokta – alltså fortfarande nästan lösa i mitten – för att få till härligt lena och smakrika ägghalvor. Vad du väljer att garnera dina ägg med är så klart valfritt – vi gillar den är örtkryddade toppingen. Ingen jul och framför allt påsk utan ägg!

Vill du göra din egen majonnäs? Testa det här goda receptet!

Läs också: Fler recept på påskmat

Ingredienser

8 portioner
  • 8 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 dl finhackade, färska örter
  • rivet skal av 1 citron + 1 tsk saft
  • salt
  • peppar
  • 50 g stenbitsrom
  • färsk dill

Så här gör du

  1. Hårdkoka äggen. Skala och dela dem i halvor. Lägg dem på ett fat.
  2. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, hackade örter, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  3. Klicka ut krämen på ägghalvorna och toppa med lite rom och en dillkvist.
Du kanske även gillar