Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ägg- och Mjölkfri Kaffekaka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 1 dl Vetemjöl
  • 1 dl Kokt kaffe
  • 1 st Digestivekex
  • 1 tsk Bikarbonat/Bakpulver
  • 1 dl Socker
  • 50 g Margarin

Extra:

  • 1 msk Snabbkaffe

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader C.
  2. Smält smöret.
  3. Smula ner Digestivekexet i en bunke, tillsätt smöret, kaffet och blanda ihop allt.
  4. Häll ner bikarbonatet/bakpulvret och mjölet, blanda väl. (Tillsätt snabbkaffet om du vill ha en extra smakupplevelse)
  5. Smöra och bröa en rund bakform.
  6. Häll i smeten och sätt in i ugnen i mitten. Grädda den i ca 30-45 min efter behov. Ta ut när den är fast. Detta kan kollas med en potatissticka.