Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ägg Jansson

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 port
  • 1 liter vatten
  • 2 msk ättika att pochera ägg med
  • 4 ägg
  • 1 gul lök skalad och delad
  • 100 g skalad potatis i skivor
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 dl brynt smör (se Tommys tips nedan)
  • 3 msk crème fraiche
  • 3 msk hackade ansjovisfiléer med spad
  • 1 dl löjrom
  • olja att steka i
  • krasse att garnera med
  • salt

Så här gör du

  1. Koka upp vatten med lite ättika i, pochera äggen i ättiksvattnet så att de fortfarande är rinniga inuti
  2. Koka potatisen mjuk i hönsbuljongen och häll i mixerkanna, tillsätt brynt smör och crème fraiche samt ansjovis filéer, smaka av med salt och håll såsen varm
  3. Stek löken mörk på snittytorna
  4. Baka sedan klart i ugn 150 grader i ca 20 minuter, krydda med salt
  5. Lägg upp ägg, lök och sås på tallrikar, toppa med löjrom och krasse.