Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ägg i ugn med spenat & svecia

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 4 msk grädde
  • 6 msk riven lagrad sveciaost
  • 50 g babyspenat
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 25 g smör
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Smörj 4 ugnsfasta portionsformar med lite smör.
  2. Sautera hastigt spenaten tillsammans med lök i smör, krydda med salt.
  3. Knäck 1 ägg i varje kopp, toppa med grädde, spenat och till sist riven ost.
  4. Krydda med lite salt och peppar på toppen och baka sedan ägget i ugn på grilleffekt 225 grader i cirka 8 minuter eller tills ägget koagulerat lätt och osten fått fin yta.
  5. Servera gärna med lite rostat bröd.