Ägg cocotte

Foto. Eva Hildén
Ingredienser
6 portioner
- 6-9 ägg
- 1-1 1/2 dl vispgrädde
- cirka 50 g babyspenat
- 1 tsk olja
- 6-9 tomma äggskal + tom äggkartong av papper
- ugnssäker form med kant att ställa kartongen i
Garnering
- 30 g stenbitsrom
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop ägg och grädde i en bunke. Smaka av med salt.
- Fräs spenaten i oljan under omrörning tills den mjuknar, i cirka 1 minut.
- Ställ äggskalen i kartongen. Fördela i spenaten och äggsmeten i äggskalen.
- Ställ kartongen i vattenbad: ställ äggkartongen i formen eller stekpannan och häll på kokande vatten så att det når till cirka ⅓ del av kartongens höjd.
- Sätt formen på ett galler i nedre delen av ugnen och låt stå tills äggsmeten börjar stelna, i cirka 10 minuter. Rör om och grädda i ytterligare cirka 3 minuter. Ställ äggen i äggkoppar eller en ny äggkartong.
- Garnera med stenbitsrom.

Du kanske även gillar