Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ägg cocotte

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 6-9 ägg
  • 1-1 1/2 dl vispgrädde
  • cirka 50 g babyspenat
  • 1 tsk olja
  • 6-9 tomma äggskal + tom äggkartong av papper
  • ugnssäker form med kant att ställa kartongen i

Garnering

  • 30 g stenbitsrom

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop ägg och grädde i en bunke. Smaka av med salt.
  3. Fräs spenaten i oljan under omrörning tills den mjuknar, i cirka 1 minut.
  4. Ställ äggskalen i kartongen. Fördela i spenaten och äggsmeten i äggskalen.
  5. Ställ kartongen i vattenbad: ställ äggkartongen i formen eller stekpannan och häll på kokande vatten så att det når till cirka ⅓ del av kartongens höjd.
  6. Sätt formen på ett galler i nedre delen av ugnen och låt stå tills äggsmeten börjar stelna, i cirka 10 minuter. Rör om och grädda i ytterligare cirka 3 minuter. Ställ äggen i äggkoppar eller en ny äggkartong.
  7. Garnera med stenbitsrom.