Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

After Eight-tårta med hallonmousse

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

AFTER EIGHTTÅRTA

Hur låter det med en tårta fylld med ett lager After Eight-mousse och det andra med hallonmousse?

After Eightmousse
100 g After Eight
40 g mörk choklad
2 ½ dl vispgrädde

Dela chokladen i bitar och smält den långsamt med 1 dl grädde (får inte koka).
Tillsätt resten av grädden när allt smält och rör ihop.
Ställ i kylskåp över natten eller i minst 6 timmar.
Vispa sedan upp röran till en krämig mousse.

Hallonmousse
1 pkt hallon 250 g
1 dl gelésocker multi
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Mixa hallonen i matberedare eller med stavmixer.
Passera genom en finmaskig sil.
Koka upp den släta hallonpurén med gelésocker.
Ta från värmen och rör ner vaniljsocker.
Vispa grädden fluffig.
Vänd ner hallonpurén innan den börjat stelna (Den ska vara lite rinnig).
Blanda samman till en jämn mousse.

Använd dig av en vanlig ljus tårtbotten i 3 delar.
Bred på de olika mousserna på tårtbottnarna och lägg ihop dem.

Bred vispad grädde över hela tårtan. Dekorera sidorna med After Eight-plattor. Spritsa grädde på toppen och dekorera med färska hallon. Slutligen så knyter du ett band runt tårtan för att få den att se ut som ett paket.

Ingredienser

10 personer
  • 1 st Ljus tårtbotten

Så här gör du

  1. After Eight-mousse
  2. Hallonmousse
  3. Montering och dekorering av tårtan