Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Africana

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

6 personer
  • 700 g oxfilé skuren i ett par cm tjocka kuber
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Sås

  • 75 g smör
  • 1/2 dl fint hackad rödlök
  • 1 litet äpple i tärningar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk curry
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 1 msk vetemjöl + 5 dl gräddmjölk eller 4 dl vispgrädde + någon dl vatten

Tillbehör

  • jordnötter
  • mango chutney
  • gurka, fint skuren
  • syltlök
  • krossad ananas på burk
  • banan i skivor
  • mandarinklyftor från burk

Till servering och garnering

  • ris
  • persiljekvistar

Så här gör du

  1. Fräs oxfilén i smöret, salta och peppra. Ställ åt sidan. Gör såsen. Smält smöret tillsammans med rödlök, vitlök och äpple. Tillsätt curryn och buljongen. Låt koka på svag värme i 10 minuter.
  2. Tillsätt sedan antingen mjöl, vispa då kraftigt tills mjölet löst sig och sedan mjölk blandad med grädde, eller enbart grädde och li te vatten. Koka upp och smaka av.
  3. Häll såsen över oxfilén i pannan. Garnera med persilja. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  4. Arrangera tillbehören i skålar. Servera.