Africana

Ingredienser
6 personer
- 700 g oxfilé skuren i ett par cm tjocka kuber
- smör till stekning
- salt och peppar
Sås
- 75 g smör
- 1/2 dl fint hackad rödlök
- 1 litet äpple i tärningar
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk curry
- 2 tärningar köttbuljong
- 1 msk vetemjöl + 5 dl gräddmjölk eller 4 dl vispgrädde + någon dl vatten
Tillbehör
- jordnötter
- mango chutney
- gurka, fint skuren
- syltlök
- krossad ananas på burk
- banan i skivor
- mandarinklyftor från burk
Till servering och garnering
- ris
- persiljekvistar
Så här gör du
- Fräs oxfilén i smöret, salta och peppra. Ställ åt sidan. Gör såsen. Smält smöret tillsammans med rödlök, vitlök och äpple. Tillsätt curryn och buljongen. Låt koka på svag värme i 10 minuter.
- Tillsätt sedan antingen mjöl, vispa då kraftigt tills mjölet löst sig och sedan mjölk blandad med grädde, eller enbart grädde och li te vatten. Koka upp och smaka av.
- Häll såsen över oxfilén i pannan. Garnera med persilja. Koka riset enligt anvisning på paketet.
- Arrangera tillbehören i skålar. Servera.

Du kanske även gillar
Populära recept