Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ädelostspäckad fläskfilé i baconrock

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 1/2 dl smulad ädelost, exempelvis Saint Agur
  • 2 dl brödsmulor, exempelvis av en dagsgammal baguette
  • 700 g fläskfilé
  • salt, peppar
  • 1 pkt bacon 140 g
  • 1 msk flytande eller smält honung
  • 1 hel vitlök

Till servering

  • 800 g potatis, cirka
  • 3-4 msk smör & rapsolja
  • salt, paprikapulver
  • plockade blad från 2 rosmarinkvistar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ädelost och brödsmulorna försiktigt med en gaffel.
  3. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra köttet. Snitta filén längs med en liten vass kniv, men inte helt igenom. Fyll snittet med ostblandningen och stäng ihop.
  4. Linda baconskivorna runtom hela filén och fäst med tandpetare.
  5. Pensla med honungen. Lägg vitlöken bredvid köttet. Sätt fatet på ett galler i nedre delen av ugnen och stek till 72 graders innertemperatur, använd stektermometer. Ta ut köttet, ta bort tandpetare och låt köttet vila under en bit aluminiumfolie.
  6. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Bryn dem i 3 omgångar i smör & rapsolja, ca 5 minuter. Lägg all potatis i pannan, krydda med salt och paprikapulver. Blanda i rosmarin. Stek potatisen ca 15 minuter eller tills den är klar. Servera köttet med potatisen.
Du kanske även gillar