Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling med mangoglace och sötpotatis

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hel kyckling
  • 2 krm salt
  • Malen svart peppar
  • ½ mogen mango
  • 5 droppar tabasco
  • 1 tsk riven ingefära
  • ½ msk honung
  • ½ hackad röd chili
  • 4 sötpotatisar
  • 2 krm salt
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g socker ärter
  • 100 g färsk spenat
  • färsk koriander

Så här gör du

  1. Mixa mangon och lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och sjud cirka 5 minuter. Ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, salta och peppra.
  3. Ställ in formen i ugnen och laga i cirka 45 minuter.
  4. Ta ut kycklingen och pensla på mangoglacen.
  5. Sätt in formen i ugnen ytterligare 5 minuter. Ta ut och pensla en gång till.
  6. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skär sötpotatisen i klyftor. Blanda klyftorna med oljan och strö över salt.
  7. Lägg klyftorna på plåten och tillaga i ugnen i cirka 20 minuter.
  8. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ett par minuter.
  9. Blanda ärterna med sötpotatisen och spenaten .
  10. Servera kycklingen (cirka 125 g/pers) med sötpotatis och sockerärter.
  11. Garnera med koriander.