Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smaksatt yoghurt med hemgjord granola

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Mangoyoghurt

  • 1 mogen mango
  • 8 dl yoghurt

Hemrostad granola

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 1 dl havrekli
  • 1/4 dl solroskärnor
  • 1/4 dl pumpakärnor
  • 1/4 dl hasselnötter
  • 1/4 dl valnötter
  • 1/4 dl sesamfrön
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk vatten

Fruktsallad

  • 1/2 l jordgubbar
  • 1 äpple
  • 1 blodgrapefrukt

Surdegsknäckemackor

  • 4 surdegsknäckebröd
  • 4 ost
  • Bregott
  • 4 små tomater
  • Smörgåskrasse

Så här gör du

  1. Skala mangon och mixa den med en mixerstav. Blanda ner yoghurten.
  2. Sätt ugnen på 165 grader.
  3. Blanda alla gryn, frön och nötter.
  4. Smält kokosoljan och blanda med honung och vatten.
  5. Häll ut grynblandningen på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Häll på vätskan och blanda runt.
  7. Fördela allt över hela plåten.
  8. Rosta mitt i ugnen cirka 25-30 minuter. Vänd runt då och då.
  9. Skala och skär frukten i 2x2 cm bitar.
  10. Bred bröden, lägg på ost, skivad tomat och krasse.
  11. Häll upp mangoyoghurt i tallrikar. Fördela fruktsalladen och granolan över. Servera med surdegsknäckemacka.