Smaksatt yoghurt med hemgjord granola

Ingredienser
4 portioner
Mangoyoghurt
- 1 mogen mango
- 8 dl yoghurt
Hemrostad granola
- 2 dl fiberhavregryn
- 1 dl havrekli
- 1/4 dl solroskärnor
- 1/4 dl pumpakärnor
- 1/4 dl hasselnötter
- 1/4 dl valnötter
- 1/4 dl sesamfrön
- 2 msk rapsolja
- 2 msk flytande honung
- 2 msk vatten
Fruktsallad
- 1/2 l jordgubbar
- 1 äpple
- 1 blodgrapefrukt
Surdegsknäckemackor
- 4 surdegsknäckebröd
- 4 ost
- Bregott
- 4 små tomater
- Smörgåskrasse
Så här gör du
- Skala mangon och mixa den med en mixerstav. Blanda ner yoghurten.
- Sätt ugnen på 165 grader.
- Blanda alla gryn, frön och nötter.
- Smält kokosoljan och blanda med honung och vatten.
- Häll ut grynblandningen på en plåt med bakplåtspapper.
- Häll på vätskan och blanda runt.
- Fördela allt över hela plåten.
- Rosta mitt i ugnen cirka 25-30 minuter. Vänd runt då och då.
- Skala och skär frukten i 2x2 cm bitar.
- Bred bröden, lägg på ost, skivad tomat och krasse.
- Häll upp mangoyoghurt i tallrikar. Fördela fruktsalladen och granolan över. Servera med surdegsknäckemacka.

Du kanske även gillar
Populära recept