Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Olivröra på bruschetta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 lantbröd
  • 8 körsbärstomater
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 2 sardellfiléer, inlagda i olja
  • 2 tsk kapris
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 tsk färsk timjan, repad
  • 2 stjälkar basilika
  • ca 3 msk olivolja (2+1 msk)
  • 1 msk citron, färskpressad saft
  • 1 nypa smulad peperoncino (chili)
  • salt och svartpeppar
  • olivolja till pensling
  • basilikablad
  • ev. grovmalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Dela brödskivorna och lägg dem på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.
  3. Pensla dem på båda sidor med olivolja och smula över peperoncino.
  4. Grilla i övre delen av ugnen tills de fått lite färg.
  5. Hacka oliver, sardeller, kapris, vitlök, timjan och basilika med en mixerstav eller i en matberedare.
  6. Tillsätt olivolja (ca 2 msk).
  7. Rör om och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  8. Skär tomaterna i halvor, lägg i en skål och blanda runt med lite olivolja och salt.
  9. Ta ut bröden ur ugnen.
  10. Fördela olivröran på brödet och toppa med tomathalvor.