Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatiskt fläskkött med sichuanpeppar och grillad melon

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 personer
  • 
1 fläskfilé
  • 
1 tsk sichuanpeppar, eller grovt stött svartpeppar eller chilipulver
  • 
1 msk japansk soja
  • 
1 msk råsocker

  • 1 tsk sesamolja

  • 1 msk neutral olja
  • 
1 msk limesaft

  • 1 nypa salt


Tillbehör:


  • 1 halv liten vattenmelon
  • 
4 pak choi eller 1 salladskål
  • 
2 msk neutral olja
  • 
2 lime
  • 
färsk koriander

Så här gör du

  1. 

1. Skär köttet i skivor. Blanda samman sichuanpeppar med soja, råsocker, sesamolja, olja, limesaft och salt. Gnid in köttet i marinaden och marinera i cirka 10 minuter, eller över natten.

  2. Skiva melon i mindre skivor med skalet kvar. Dela pak choi i halvor. Om du använder salladskål skär den i fyra klyftor. Ringla över olja.

  3. Grilla köttet ett par minuter per sida.

  4. Gör samma sak med melon och pak choi. Pressa över limesaft och dekorera med koriander. Nudlar passar också fint till.