Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Portvinsäpple

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 stycken

  • 
6 små äpplen, som Ingrid Marie
  • 
1 citronskiva
  • 
2 msk gula russin
  • 
2 msk vitt portvin, alternativt ­koncentrerad äppeljuice
  • 
2 msk hackade pecannötter
  • 
125 g ädelost
  • 
hackad rosmarin och några kvistar
  • 
1 msk smör


Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175 grader.

  2. Skär bort ett lock på äpplena och lägg åt sidan. Gröp ut ­kärnhuset ur äpplen med en tesked och gnid ­snittytan med lite citron för att ­förhindra att den mörknar.

  3. Lägg russin i portvin eller äppel­juice i cirka 20 minuter. Varva russin, nötter, hackad rosmarin och bitar av ost i äpplena.

  4. Slå på portvinet som är kvar och lägg på en kvist rosmarin innan locket sätts tillbaka. Lägg på en liten klick smör på toppen och krydda med flingsalt.

  5. Baka äpplena i 10-12 minuter tills de blivit mjuka.