Logga in här

Pepparrots- och gräslökssill

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

1 burk
  • 
1 förpackning 5-minuterssill eller färdig löksill (stor burk)
  • 
2 dl gräddfil
  • 
1 msk majonnäs

  • rivet skal från en 1/2 citron
  • 
1 dl finriven pepparrot

  • 1 gräslök

  • 10 cm purjolök (det gröna)
  • 
salt och svartpeppar


Så här gör du

  1. Hacka gräslöken grovt och mixa med hälften av gräddfilen till en grön sås. Mixa inte för slätt utan låt det hellre finnas några småbitar av gräslöken kvar.

  2. Blanda med resten av gräddfilen, majonnäs, rivet citronskal samt pepparrot. Smaka av med salt och svartpeppar.

  3. Skär sillen i portionsbitar och strimla purjolöken. Vänd ner detta i såsen och häll i en rengjord burk med tillhörande lock. Låt stå i minst ett dygn innan provsmakning.