Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Limemarinerade pilgrimsmusslor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 
250 g pilgrimsmusslor

  • 1 lime, saft och skal

  • 1 msk olivolja
  • 
flingsalt och peppar
  • 
salladsblad
  • 
aioli

Så här gör du

  1. 
Låt pilgrimsmusslorna tina något om de är frysta, tina dem inte helt.

  2. Tvätta limen och riv skalet, halvera och pressa ur saften.

  3. Skär musslorna i tre delar på tvären så att det blir runda skivor. Låt dem marinera i limesaften cirka 30 minuter.

  4. Droppa över olivolja, salta och peppra. Strö över limeskalet.

  5. Servera på salladsblad och med en klick aioli, hemmagjord eller färdigköpt.

  6. På bilden ser du också rödbetsgroddar och en ätbar blomma.