Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

3 tapas på sked

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 4 vitt halvfryst formbröd 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk smör
  • 1 msk fänkålsfrön
  • Salt
  • 75 g forellrom

Till garnering 1

  • Fänkålskvistar eller dillkvistar
  • 200 g laxfilé, skinn och benfri
  • 1 lime, skal och saft
  • Salt och peppar,
  • strösocker

Till garnering 2

  • Gräslök
  • 6 pilgrimsmusslor
  • Olivolja
  • 1/2 lime, skal och saft
  • Salt och peppar

Till garnering 3

  • Salladsskott

Så här gör du

  1. Sked 1: Krutonger med forellrom. Kantskär det vita brödet och skär det sedan i små tärningar.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Pressa ner vitlöken och tillsätt brödtärningarna och fänkålsfröna. Stek brödtärningarna gyllene i några minuter. Ha inte för stark värme så att de bränns. Salta.
  3. Häll upp krutongerna i en skål och låt svalna något. Blanda ner forellrommen och lägg upp på skedar. Garnera med fänkåls- eller dillkvist.
  4. Sked 2: Liten laxtartar. Hacka laxen fint. Riv skalet från limen och pressa ur saften. Blanda samman
  5. och smaka av med salt, peppar och lite socker. Forma små minibiffar.
  6. Lägg på skedar och garnera med gräslök.
  7. Sked 3: Halstrad pilgrimsmussla. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Halstra pilgrimsmusslorna i några minuter på varje sida. Salta och peppra. Riv över skalet från 1/2 lime och pressa ur saften. 2 Lägg upp pilgrimsmusslorna på var sin sked. Toppa med salladsskott.