Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Carin Da Silvas sesamtonfisk med glasnudlar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g färsk tonfisk
  • 225 g fryst eller färsk avocado
  • 225 g fryst mango
  • 100 g olikfärgade körsbärstomater
  • 1 knippe salladslök
  • rivet skal från 1 lime
  • 2 msk limejuice
  • 3 msk sweet chilisås
  • salt och peppar efter smak
  • 2 dl sesamfrön
  • 200 g glasnudlar
  • chilimajonäs eller aioli
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili

Så här gör du

  1. Tina avokado och mango. Dela körsbärstomaterna och strimla salladslöken. Blanda allt med rivet skal från lime i en bunke.
  2. Blanda limejuice och sweetchilisås. Häll över salladen strax före servering.
  3. Ta fram tonfisken i god tid så den inte är kall. Salta, peppra. Vänd fisken i sesamfrön.
  4. Stek fisken i en väldigt het panna, cirka 1 minut på varje sida så den fortfarande är lite rosa i mitten.
  5. Koka glasnudlarna enligt anvisning på paketet. Servera med hackad chili, lite färsk koriander, chilimajonnäs och den goda salladen.