Carin Da Silvas sesamtonfisk med glasnudlar

Ingredienser
4 portioner
- 600 g färsk tonfisk
- 225 g fryst eller färsk avocado
- 225 g fryst mango
- 100 g olikfärgade körsbärstomater
- 1 knippe salladslök
- rivet skal från 1 lime
- 2 msk limejuice
- 3 msk sweet chilisås
- salt och peppar efter smak
- 2 dl sesamfrön
- 200 g glasnudlar
- chilimajonäs eller aioli
- 1 kruka koriander
- 1 röd chili
Så här gör du
- Tina avokado och mango. Dela körsbärstomaterna och strimla salladslöken. Blanda allt med rivet skal från lime i en bunke.
- Blanda limejuice och sweetchilisås. Häll över salladen strax före servering.
- Ta fram tonfisken i god tid så den inte är kall. Salta, peppra. Vänd fisken i sesamfrön.
- Stek fisken i en väldigt het panna, cirka 1 minut på varje sida så den fortfarande är lite rosa i mitten.
- Koka glasnudlarna enligt anvisning på paketet. Servera med hackad chili, lite färsk koriander, chilimajonnäs och den goda salladen.

Du kanske även gillar