Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ölfestivaler i Sverige – 2016

Ölfestival, ölmässa eller ölfest - kärt barn har många namn. Här är de flesta av ölfestivalerna som arrangeras i Sverige under 2016.

Öl är inte bara en dryck, det är ett festivalämne också! Festivalerna med ölen i fokus blir fler och fler och bättre och bättre och här är några av alla de som du bör ha koll på! Om du älskar öl förstås….

Ölfestivaler i maj:

Klart Kalmar ska ha en ölfestival! För första året anordnar Kalmar en förhoppningsvis återkommande ölfestival och den hålls den 6-7 maj. Återkommer 2017!
Kalmar ölfestival, 6-7 maj 2016.

Falköpings Ölfestival återkommer för andra året och har i år 6 lokala bryggerier och 40 öl att bjuda på. Lördagen den 21 maj är det dags och information hittar du här!

MidSweden Beer & Whiskyfestival som hålls i Sundsvall kommer tillbaka, datumen är den 27-28 maj. Kolla in öppettider och utställare här.

Ölfestivaler i juni:

Bryggeridagarna på Skansen i Stockholm anordnas i år för första gången och lockar ett antal bryggerier, både mindre och större. Tre dagar i en spännande nysatsning från Stockholm Beer-gänget.
Bryggeridagarna på Skansen, 3-5 juni 2016

Ölfestivaler i juli:

Ölets dag firar öl på längden och bredden och hålls den tredje onsdagen i juli. Bryggerierna och krogarna som är med blir fler och fler för varje år och ett bryggeribesök är det perfekta sättet att fira en semesterdag – det är sedan gammalt!
Ölets dag, hela landet, juli 2016

Ölfestivaler i september:

Stockholm beer & whisky festival är de svenska ölfestivalernas urmoder med ett enormt utbud av såväl svenskt som internationellt öl. Hålls i dagarna 6 och firar i år 25-årsjubileum och ska man hinna med det mesta så kan det vara läge att boka några dagars semester….
Stockholm beer & whisky festival, Stockholm, 29 sep-1 okt respektive 6-8 oktober

SBWF Stigbergets bryggeri

Stigbergets bryggeri på SBWF 2015. Foto: Joel Linderoth.

Ölfestivaler i oktober:

Nolia Beer, ny festival i Umeå som anordnas av Nolia. Arrangeras den 7-8 oktober.

All in beer fest i Göteborg ryktas vara den vänligaste, härligaste och mest kvalitativa ölfestivalen i Sverige, i oktober/november kan du kolla om det stämmer. Hålls för tredje året och har alltid en uppställning bryggerier som får ölälskare att vallfärda dit. Fantastiskt!
All in beer fest, Göteborg, 4-5 november 2016

Ölfestivaler i november:

Örebro Öl- och Whiskyfestival avslutar festivalåret för ölälskarna, sedan är det bara julöl som gäller…. Lagom stor, lagom tryck i montrarna och bra stämning – de som varit där en gång kommer gärna tillbaka. Hålls i slutet av november – klart besöksvärd!
Örebro Öl- och Whiskyfestival, Örebro, november 2016

Läs också: Kolla in ölnyheterna, nytt varje vecka!

Läs också: Vad kan du om öl, kolla in ölquizzen!

***

Ölfestivaler som redan varit i år…

Ölfestivaler i januari:

Nöjesguidens ölmässa kommer tillbaka och den startar ölfestivalsfirandet med sina två dagar i slutet av januari. Mycket svenskt, mycket lokalt och mycket bra. I år hålls den på Nordic Light alldeles i närheten av Centralstationen i Stockholm.
Nöjesguiden ölmässa, 29-30 januari 2016

Ölfestivaler i februari:

Östersunds Maltfestival hålls på ett antal krogar i Östersund som bjuder in bryggare och ölpersonligheter som visar upp sina välsmakande droppar.
Sex krogar medverkar och festivalen hålls mellan 12 och 18 den 20 februari.
Östersunds Maltfestival, 20 februari 2016.

Uppsala Beer & Whisky Festival börjar bli en tradition! För tredje året hålls mässan som visar upp både lokala och nationella bryggerier. Platsen är Fyrishov i Uppsala.
Uppsala Beer & Whiskyfestival, 26-27 februari 2016

Öl- och whiskymässan på Piteå Stadshotell är en ny mässa som hålls i februari. En dag håller den på, den 27 februari.
Öl- och whiskymässan på Piteå Stadshotell, 27 februari

Ölfestivaler i mars:

Linköping Beer Expo får man inte missa! En smått klassisk festival som balanserar mellan det lilla och det stora. I år (igen) med några av Sveriges mest intressanta bryggerier – här ett axplock: Ängö kvartersbryggeri, Electric Nurse, Beerbliotek och Poppels bryggeri.
Linköping Beer Expo, 12 mars 2016

Ölfestivaler i april:

Malmö beer week hålls för första året 2016 och riskerar att bli en rejäl succé. Inspirerade av Gbg beer week slår Malmö till med en öluppställning som heter duga med ett program som just nu håller på att sättas samman. Premiär för ölveckan som sedan avslutas med Malmö öl- och whiskyfestival, det kan inte misslyckas.

Malmö beer week, Malmö, 28 mars till 2 april 2016
Malmö Öl- och Whiskyfestival, 1-2 april 2016

Växjö Ölfestival är en mindre ölfestival som hålls för tredje året och lockar en skön blandning av bryggerier – en del lokala och en del nationella. Till 2016 har man fått skånska Brekeriet att dyka upp, bara det är värt ett besök!
Växjö Ölfestival, Växjö, 9 april 2016

En öl och whiskymässa i Göteborg har kommit att bli en stor folkfest, förra året slog Sveriges bästa ölstad till med Gbg beer week som ledde fram till festivalen med massa evenemang som lockade ölälskare från halva Sverige. Det blir samma i år igen!
En öl- och whiskymässa, Göteborg, 22-23 april 2016
Gbg beer week, Göteborg, 15-23 april 2016