Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 80

Nyheter om öl – 2016 – 80

Poppels samlar bär igen, Ölets dag är här igen och så tar Stone över Bishops på Hornsgatan. Värt att veta mer om så klart!

Poppels gör det igen! Drar på turné för att samla in bär till sin projekt-öl så klart! Det är tredje året som Göteborgs-bryggeriet ger sig ut på bärjakt och du kan vara med, plocka lite röda eller svarta vinbär och ge till Poppels så har du crowdfundat en finfin öl!

I år börjar Poppels-turnén den 16 augusti och avslutas den 25 augusti och mötesplatserna är på Bishops Arms över halva landet. Efter bärinsamlingen är det bryggning som gäller och någon gång i höst kommer ölen.

Du hittar schema och ambition här.

Projekt 003 Imperial Saison Röda Vinbär från Poppels bryggeri.

Projekt 003 Imperial Saison från Poppels bryggeri. Foto: Joel Linderoth.

***

På onsdag är det Ölets dag igen! Härligt! Många bryggerier och en del krogar ställer till med lite extra festligheter och här är listan på det som händer – kanske läge att besöka ett bryggeri?

***

Om du känner att din Stone-bedruckenhet är för liten har du chansen att åtgärda det på Bishops Arms på Hornsgatan i Stockholm i augusti. Den 24 augusti håller nämligen krogen en tap take over med Stone brewing och det kommer vara rejält med fina Stone-öl. 15 kranar för att vara exakt! Det kommer bli magic!

Mer om evenemanget här!

***

Mer om amerikansk öl. Brooklyn brewery är fenomenala på att skapa PR kring sitt varumärke och det senaste är att de startar en egen skivbolagsetikett – betitlad Brooklyn brewery records. Etiketten ska framförallt jobba på den brittiska marknaden och sälja in lite coolness för de är på jakt efter det.

Mer om musikdrömmarna från bryggeriet här.

***

Hur smakar de olika humlesorterna egentligen? Ja, smaken är ju olika men det här schemat kan i varje fall ge en fingervisning om vilket håll smaklökarna ska leta. Riktigt smart gjort och en bra introduktion för den som inte vill gå vilse i smakfloran i humledjungeln.

Kolla in sammanställningen här!

***

Det var många som förtjusades av Rare Barrels öl på Copenhagen Beer Celebration för några månader sedan. Jag håller med, de var fantastiska! Kanske läge att leta efter lite fler syrliga öl – inte bara i Europa? USA har flera bryggerier som siktar på syrligt och Craft Beer & Brewing Magazine har gjort en sammanställning. Du kan kolla in den här.

***

Mer från USA; vilka är egentligen de lite äldre av USA:s bryggerier? Den amerikanska bryggartraditionen har ju fått enorma tillskott de senaste åren och det kan vara lite kul att se vilka bryggerier som hängt med lite längre. Tycker jag. Och uppenbarligen redaktörerna på Paste magazine eftersom de gjort en lista över de 20 bästa bryggerierna som är 25 år eller äldre. Sommarläsning så klart! Du hittar listan här.

Tank 7 från Boulevard brewing.

Tank 7 från Boulevard brewing. Foto: Joel Linderoth.

***

Läs också: Snart dags för kräftkalas? Här är ölen!

Läs också: Bra öl under 20 kronor? Börja med de här!