Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 77

Nytt bryggeri på Öland, finbesök på Omnipollos Hatt, dra till Berlin och drick öl och så får du inte missa den tyska ölbloggen.

Ölbaren Oliver Twist i Stockholm ynglar av sig ytterligare. Sedan tidigare har man ju sidospåret Taylors & Jones with the Twist vid Hornstull i Stockholm och i augusti kommer Empourium – en ölbar som kommer ligga i Sundbyberg. Och inte bara öl förresten, kärlek till dryck är den lite vidare beskrivningen…. Ska bli intressant att se!

Beräknad öppning till i augusti, du följer det på Empouriums Facebook-sida.

Emporium, Sundbyberg.

Emporium, Sundbyberg.

***

Öland har fått ytterligare ett bryggeri. Efter en längre tids öl-stiltje så är det många som satt igång med ölproduktion och det senaste tillskottet ligger i det lilla samhället Källa. Namnet? Källabryggaren så klart!

Initialt kommer det lilla bryggeriet brygga en apa och en ipa. Mer om bryggeriet kan du läsa i Barometern.

***

Omnipollos Hatt fortsätter att sprida den goda ölgospeln och gör det lite mer i nästa vecka då de välkomnar Other Half brewings öl för att ge ölälskare på Södermalm med omnejd möjlighet att smaka lite NY-öl från bryggeriet. Exakt datum är inte spikat men den 15 juli verkar vara ambitionen…

Och ja, bland ölen kommer samarbetsbrygden Debbie Downer White Chocolate Mango IPA vara, den har Omnipollo bryggt med Other Half och Tired Hands. Samling vid kranarna!

***

Sugen på att ha koll på den tyska ölscenen? Då följer du väl den svenska ölbloggen med det passande namnet Bara bier? Bloggen, som funnits ett tag, har på kort tid blivit ett intressant ställe för den som vill ha koll på vad som händer på den tyska ölmarknaden – i stort och smått. Nya öl, nya bryggerier, nya satsningar – allt ryms på den aktiva bloggen. Kul!

Commerzienrat Riegele Privat från Riegele Brauhaus.

Commerzienrat Riegele Privat från Riegele Brauhaus. Foto: Joel Linderoth.

***

På tal om Tyskland så är det snart dags för Berlin Beer Week. Den 23 juli startar Berlins nya vecka och håller sedan på i en vecka; öl, mat och ölkultur i en modern tappning – vi pratar inte öltält här inte…

Många aktiviteter och många medverkande bryggerier med fokus på det som händer i Berlin just nu, eller Beerlin som arrangörerna så vitsigt formulerar det…

Mer om ölveckan hittar du här eller så följer du den på Facebook.

Beerlin - Berlin Beer Week.

Beerlin – Berlin Beer Week.

***

Läs också: Sommaren är folkölens tid, här är listan du behöver!

Läs också: Session IPA – lägre alkoholhalt och mer smak – kolla listan!