Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 73

Podd firar 2 år och magasin firar 3 år och du kan vinna biljetter till festival och hitta nytt jobb. Allt i senaste nyhetssticket!

Sveriges starkaste ölpodd firar snart 2 år. Lämpligt nog infaller födelsedagen på Ölets dag den 20 juli och ölpoddmannen himself, Christian ”CC” Eikner ,utlovar en best of-ölpodd av stort slag. Namnet på podden är givet; Ölpodden!

Dessutom lovar samme ”CC” att podden fortsätter och beger sig i augusti till Norge för ett öldestinationsprogram. Om du missat podden så hittar du den här – rekommenderar i synnerhet det senaste Köpenhamnsavsnittet men där finns många guldkorn att lyssna till!

***

En annan ölaktör som fyller år är magasinet C/O Hops. Tre år blir de den 11 juli men redan den 28 juni firar man med kalas och debatt i den för magasinet nya formen Beer Buzz där olika ölpersonligheter ska diskutera öl och ölrelaterade ämnen.

Firandet genomförs på Nya Carnegiebryggeriet den 28 juni, allt om evenemanget hittar du här.

C/O Hops - tidning för ölälskare.

C/O Hops, tidning för ölälskare. Foto: Joel Linderoth.

***

Det nya bryggeriet Möllys brewing slår till med en premiär-öl i Stockholm. Det är Bishops Arms på Mariaberget på Södermalm i Stockholm som har fått in bryggeriets Aprikos Simcoe Saison och öppnar den den 30 juni klockan 16. Jag kan alldeles för lite om Möllys brewing men själva ölen låter ju som en väldigt intressant komposition.

***

Är du på väg till Frankrike i sommar? Sugen på finöl? Då kan det här blogginlägget från bloggen Bees on beer hjälpa dig. Framförallt om du ska till Paris men även Lille-resenären och Bordeaux-resenären får några tips. Den franska ölscenen är definitivt intressant vilket bevisas i inlägget som du läser här.

Fiefre i Marseille.

Fransk öl på Fiefre i Marseille. Foto: Joel Linderoth.

***

Modernist brewery håller ju på att bli med nytt bryggeri och nu har man satt ett datum när det ska vara klart. Den 1 september är ambitionen att de nya lokalerna på Södermalm i Stockholm ska kunna besiktas och börja användas… Vi får se hur det går.

***

Är du sugen på att besöka All in beer fest i Göteborg? Vilken fråga; klart du är! Om du vill detta men känner att kanske, kanske är det lite ebb i kassan så kan du ta tillfället i akt och vara med i Beerblioteks tävling som lever på hashtaggen #freshestcanintheland på Instagram. Om du fotar en Beerbliotek-burk, lägger upp den på Insta och använder taggen så är du med och tävlar.

Kolla in tävlingen på Beerblioteks sajt.

Single Hop Mosaic #120 från Beerbliotek.

Single Hop Mosaic #120 från Beerbliotek. Foto: Joel Linderoth.

***

Följer du fotbolls-EM? Då kanske du som många har börjat heja på Island och vill njuta isländsk öl till fotbollsmatcherna? Det kan bli svårt. Det finns förvisso några varianter på bolaget men det är inte det största utbudet direkt. Kanske läge att ändra det i framtiden?

Jolabjor från Ölvisholt.

Jolabjor från isländska Ölvisholt. Foto: Joel Linderoth.

***

Sugen på nytt jobb och gillar öl? Då kanske det här jobbet på Nya Carnegiebryggeriet kan vara något för dig? De söker nämligen någon som tar hand om bryggeriets food truck och dundrar ut med den på vägarna och sprider det goda öl-ordet. Jag tycker det låter som ett toppenjobb men har redan ett väldigt roligt jobb så jag tipsar vidare….

Du hittar jobbet på Nya Carnegiebryggeriets Facebook-sida.

***

Läs också: Kolla in bästa folkölen – här är testet!

Läs också: Alkoholfri öl i sommar? Perfekt i värmen!

2 kommentarer om "Nyheter om öl – 2016 – 73"