Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyheter om öl – 2016 – 72

Besök Penyllan i sommar, så var CBC och träffa ölen som faktiskt heter Mården i midsommar. Läge för nyheter om öl!

Var du på ”the worlds coolest beer festival” aka Copenhagen Beer Celebration? Då kan du nog njuta extra mycket av det här Munchies-reportaget som handlar om CBC. Snygga bilder och en skön, lugn approach till själva ämnet.

Var du inte där? Du kan nog njuta av det ändå…

”Swedish brewery Omnipollo was another of the big crowd stealers, selling its particular brand of intense flavors and psychedelic label layouts, which has found a steady fanbase. Anyone who hasn’t already put them off the “talented Swedish brewers” list and onto the “awesome Scando powerhouses” list need to do so, toute suite.”

Ghost brewing på CBC.

Ghost brewing på CBC. Foto: Joel Linderoth.

***

Bryggeri Fängelset i Västervik är igång igen. Som den minnesgode kommer ihåg så drog den amerikanske bryggaren Kevin Zelnio tillbaka till USA och bryggeriet stod utan bryggare. Nu finns det en bryggare och det finns ett bryggeri och det finns öl som bryggs och några av dem levererades nyligen till Spritmuseum i Stockholm och deras ölbrygga.

Vem bryggaren är och vad planerna är? Återstår att ta reda på!

***

Sandt brewery, ringer det en klocka? För mig gjorde det inte det men nu kan jag bekräfta att det finns och att deras Hallifornia Session IPA finns att beställa på Systembolaget. Hallifornia? Ja, bryggeriet ligger i Varberg som ju ligger i Halland…

***

En kort titt på den danska ölvärlden ger vid handen att Penyllan är omskrivet igen. Penyllan är Bornholms-bryggeriet som verkligen tar det här med fatlagrade öl på allvar och som gör att alla som passerar Ystad och gillar öl på allvar måste fundera på att stiga på Bornholms-färjan.

”Nu brygger bryggeriet både de eksperimentelle Penyllan-øl og øl til parrets andet mærke, Beer Here. Samtidig driver de en ølbar i Hotel Nordlandet i Sandvig, Penyllan Bar & Kitchen, der lige nu er det eneste sted, man kan få Penyllan-øl: De har to på hanerne, en belgisk oud bruin med mørke og kraft, og en frugtig, knastør sour ale, der er modnet på lokale mirabeller i champagnefade. Penyllan Bar & Kitchen har åbent hele året i modsætning til så mange andre steder på Bornholm, der kun er sæsonåbne. Og de lokale er strømmet til.”

Läs hela artikeln i Politiken.

***

Och så kan jag inte motstå att uppmärksamma den här ölen från Folkared 15 – Mården i midsommar…. Vad du vill dricka i midsommar är ju en smaksak men här är några av mina tips på midsommaröl – några förväntade och några förvånande….

Mården i midsommar från Folkared 15.

Mården i midsommar från Folkared 15.

***

Läs också: Bra öl under 15 kronor – kolla tipsen!

Läs också: Öl på burk, perfekt i sommar!